KE RS TM IS-puzzel

Tijd voor een experiment. In dit rooster moet je de lettercombinaties KE-RS-TM-IS in één vakje zetten. Kijk naar de kerstwens onder de puzzel om te begrijpen hoe dat eruitziet. Ik heb pas ontdekt dat het kan en het is nog wat omslachtig, maar er wordt gewerkt aan een eenvoudigere en universele methode. Desktop: wanneer de gele cursor op een vakje staat waar een dubbele input nodig is, druk dan op INSERT/INS (Mac FN+ENTER) en typ bijvoorbeeld KE, waarna je met een pijltje naar het volgende vak gaat. Smartphone/tablet/touchscreen: wanneer de gele cursor op het desbetreffende vak staat, druk er dan een tijdje op met je vinger tot het bericht ‘Multiletter on’ verschijnt. Druk op OK en daarna nogmaals op hetzelfde vakje om de dubbele letter in te geven. Druk daarna op een random vakje om verder te gaan. Wie niet wil klungelen, kan de puzzel ook gewoon afdrukken (druk op download voor de pdf-versie onder het digitale rooster).

Klik hier voor meer informatie i.v.m. woordkeuze e.a.


Wil je een melding krijgen wanneer er een nieuwe puzzel (of nieuwsbericht) gepubliceerd wordt? Schrijf je dan in via dit formuliertje.


Published by Crossworld Communication

Crosswords - translation - copywriting - photography

One thought on “KE RS TM IS-puzzel

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: