SP EC IA LI TE IT-puzzel

In dit rooster moet je de lettercombinaties SP-EC-IA-LI-TE-IT in één vakje zetten. Desktop: wanneer de gele cursor op een vakje staat waar een dubbele input nodig is, druk dan op INSERT/INS (Mac FN+ENTER) en typ bijvoorbeeld SP, waarna je met een pijltje naar het volgende vak gaat. Let op dat sommige woorden op verschillende manieren kunnen ingegeven worden (bv. A LI A S of A L IA S). Het hangt af van de kruisende woorden welke optie er ingevuld moet worden. Smartphone/tablet/touchscreen: wanneer de gele cursor op het desbetreffende vak staat, druk er dan een tijdje op met je vinger tot het bericht ‘Multiletter on’ verschijnt. Druk op OK en daarna nogmaals op hetzelfde vakje om de dubbele letter in te geven. Druk daarna op een random vakje om verder te gaan. Verder is ook de IJ één letter. Klik op de IJ onder het rooster om die in te geven op de desgewenste plaats. Waarom dan ook niet die andere letters zo onder het rooster? Daar zijn technische redenen voor. Hopelijk krijg ik dit snel opgelost. Wie niet wil klungelen, kan de puzzel ook gewoon afdrukken (druk op download voor de pdf-versie onder het digitale rooster).

Klik hier voor meer informatie i.v.m. woordkeuze e.a.


Wil je een melding krijgen wanneer er een nieuwe puzzel (of nieuwsbericht) gepubliceerd wordt? Schrijf je dan in via dit formuliertje.


Published by Crossworld Communication

Crosswords - translation - copywriting - photography

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: